A Belated Reveal: Golf Course Staff Area

Way back in December I wrote about volunteering some of my time/services for the Ladysmith Golf Course clubhouse renovation (here).

The project is now complete, and I’m able to share the before/after photos specific to one area in particular where I was able to assist.

Here’s a look at the staff area before it all began.

The staff area is at the back of the room facing the front counter where customers are served… and this was the first impression impact!

The golf course is run by volunteers, and the budget for the overall inside renos was tight. The whole inside was basically gutted and redone, so it was important to be careful how money was spent.

Here’s a look at the reno in progress. The fridge was rerouted (to the left), and a new coffee service station was installed (to the right). The cash register doesn’t live on this counter, so just ignore that it’s there.

The open space between the fridge and coffee station is all that’s available for the new staff table and chairs. And this is where I came in.

Do you remember my very rough sketch of the space slated for the table and chairs? Oh, and that the building is round. So not only is the space very small, but it’s quirky to fit furniture into as well.

Well, quirks aside, here’s a look at the table and chairs finally set into place.

The fridge was shuffled as far left as it could go, but because of a newly installed baseboard heater, which was also fit as snugly into place as possible, it couldn’t go any further left. The new coffee service station is fixed in place, so there’s no room for movement there.

So the only option was to take good measurements, and be able to trust them when I was sourcing the table set. And trust me, it literally came down to the inch. On top of the physical limitations of the space, options were further limited once budget was factored into the equation.

But it all worked out perfectly in the end.

Here’s one more look at the before and after…

There’s enough room to push the inside chair back, and get in and out with ease, which was one of the things to consider.

And isn’t closed storage a great way to go? So much tidier for that first impression impact on the new customers who’ll be coming out to golf this year!

THANKS FOR READING!

xo

It’s about coming home… and home is a remarkable space that tells your story! 

If you would like some help with your space contact me here.

Subscribe to SZInteriors by email or RSS feed

Follow my Boards on Pinterest

Like my Page on Facebook

Follow me on Twitter 

Interested in a Sponsorship opportunity? Click here for details.

Comments

  1. Great job Sheila! Boy, you were working with some crazy restrictions. And you found the cutest little chairs and table. I’m sure they are thrilled.

  2. Gosh, dealing with a tight budget is difficult enough, then to add the whole tight quarters and round wall? Geesh! You did a great job Sheila, amazing. I can see all the hard work you put into this, they must be so very happy!

  3. You are a miracle worker Sheila!! I bet the ladies are thrilled.

  4. congratulation,Sheila

  5. So clean and crisp looking with the white cabinets, and the table really is a perfect fit isn’t it – both dimension and style!
    Terrific work, Sheila!
    Victoria

  6. Wow! Does not even look like the same room! You are sure a busy girl with all of your projects! Looks really nice. Great job Sheila!

    • Thanks Kelly! My downfall is I want to do everything because it’s all so much fun, but the key is actually finishing everything that I start… and right now I definitely have a few things hanging in limbo… but shhhhh, don’t tell anyone that part ;-)

  7. Great job!

Speak Your Mind

*

%d bloggers like this: